Όταν ο συναγερμός μου βγάλει ένδειξη χαμηλής μπαταρίας…

Όταν ο συναγερμός μου βγάλει ένδειξη χαμηλής μπαταρίας…

ΟΤΑΝ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.
Οι μπαταρίες συναγερμού είναι ο εξοπλισμός που χρειάζεται η κεντρική σας μονάδα για να λειτουργεί αυτόνομα & αδιάλειπτα όταν υπάρχει διακοπή τροφοδοσίας ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ή από ενδεχόμενη δολιοφθορά στο σύστημα σας με σκοπό την παραβίαση. Οι μπαταρίες όταν είναι καινούργιες μπορούν να διατηρούν το σύστημα συναγερμού σας σε πλήρη λειτουργία για μέχρι και 24 ώρες, αναλόγως βέβαια των φορτίων που καταναλώνουν τα εσωτερικά ή εξωτερικά ραντάρ, και τα πληκτρολόγια του συστήματος ασφαλείας σας.
Ο χρόνος ζωής τους εξαρτάται και από άλλα στοιχεία, όπως αν έγιναν σε αυτό το διάστημα πολλές διακοπές ρεύματος ή αν «χτύπησε» ο συναγερμός σας. Έτσι, δεν μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια ένα ακριβές χρονικό σημείο, στο οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες.
Πολλές φορές σε μία γενική διακοπή ρεύματος (blackout) ακούμε σειρήνες από τους γείτονες να χτυπάνε. Υπεύθυνες είναι συνήθως οι μπαταρίες συναγερμών που δεν αντικαταστάθηκαν όταν έπρεπε. Ένα σύστημα συναγερμού χωρίς σωστή συντήρηση μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να παρέχει, αντιθέτως όταν γίνεται αντιληπτό ότι δεν λειτουργεί πλήρως, γίνεσται και στόχος επίδοξων ληστών.
Η σωστή αντικατάσταση των μπαταριών πρέπει να γίνεται στο μέγιστο κάθε 2 – 2,5 χρόνια, κατά την καθιερωμένη προληπτική συντήρηση. Συνήθως όταν ο συναγερμός βγάλει ένδειξη χαμηλής στάθμης μπαταρίας, οι μπαταρίες έχουν σχεδόν καταστραφεί και η αυτονομία του συστήματος σας σε μια πιθανή διακοπή ρεύματος ίσως είναι μικρότερη και από μία ώρα, ενώ σε δολιοφθορά μηδαμινή.
Η αντικατάσταση τους πρέπει να γίνει από τεχνικό της εταιρίας του συστήματος ασφαλείας σας, πάντα με τις απαραίτητες γνώσεις και κάνοντας τις σωστές μετρήσεις και ποτέ από τον χρήστη του συστήματος γιατί δεν μπορούν να τηρηθούν οι βασικοί κανόνες ασφαλείας και μπορεί να δημιουργηθεί και βλάβη. Επίσης είναι πολύ πιθανό όταν ανοίξετε το κουτί του κέντρου ή της σειρήνας να ενεργοποιηθεί κάποια 24ωρη ζώνη και να αρχίσει να χτυπάει η εξωτερική σειρήνα σας χωρίς να μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Έχουν παρατηρηθεί και περιστατικά ανθρώπων που έχασαν την ισορροπία τους από τη σκάλα στη προσπάθεια να αλλάξουν μια μπαταρία σειρήνας, ακομα να έρθουν σε επαφή με τα υγρα μπαταριας η οποία ενδεχομενως εχει σκασει από την ζεστη και τον παραπανω χρονο λειτουργιας της, καθως περιεχει ουσιες όπως είναι η ηλεκτρολύτες.
Τέλος μεγάλη σημασία έχει η μπαταρία που θα επιλέξετε μέσω του αδειοδοτημένου τεχνικού σας να είναι ποιοτική για να μη σας δημιουργήσει προβλήματα στην αυτονομία αλλά και στη μονάδα σας. Πολλές φορές φθηνές μπαταρίες άγνωστης ή μη πιστοποιημένης προέλευσης ανοίγουν στο πάνω μέρος προκαλώντας ζημιά και στη κεντρική μονάδα του συναγερμού σας.Στην keepmeSafe με ένα τηλεφώνημα στο 2310 910091 μπορείτε να επωφεληθείτε απο τα ανταγωνιστικά πακέτα συντήρησης του συναγερμού σας με την αντικατάσταση των μπαταριών του στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Share this post


0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty