Θυροτηλεόραση και κάμερες (CCTV) στην ίδια στέγη!

Θυροτηλεόραση και κάμερες (CCTV) στην ίδια στέγη!

Πριν από μερικά χρόνια τα συστήματα θυροτηλεόρασης και κλειστού κυκλώματος (κάμερες & καταγραφικό), ζούσαν σε ξεχωριστά, αλλά παράλληλα σύμπαντα. Παρότι τα συστήματα ασφαλείας υιοθέτησαν πληθώρα δικτυακών τεχνολογιών τα τελευταία χρόνια, οι θυροτηλεοράσεις παρέμεναν πλήρως ανεξάρτητες και κλειστού τύπου συστήματα, με αποτέλεσμα η διαχείριση και η συντήρηση τους να είναι αναμφίβολα πιο δαπανηρή. Ωστόσο με την εισαγωγή της τεχνολογίας IP, τα συστήματα θυροτηλεόρασης έχουν πλέον εισέλθει στην οικογένεια της δικτυακής ασφάλειας και μάλιστα, έχουν ενοποιηθεί με τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης.

Με την εισαγωγή της τεχνολογίας IP στα συστήματα ενδοεπικοινωνίας, αναμφίβολα ο κλάδος των θυροτηλεοράσεων έχει παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη, προσφέροντας καινοτομίες τόσο στον εγκαταστάτη, όσο και τον τελικό χρήστη. Η αγορά εγκαταλείπει σιγά – σιγά τη παραδοσιακή εγκατάσταση , με το πρωτόκολλο TCP/IP, να πρωταγωνιστεί και να χαρίζει μία νέα διάσταση στην επικοινωνία και τον έλεγχο πρόσβασης. Πιο συγκεκριμένα το πρωτόκολλο ONVIF επιτρέπει την ενδοεπικοινωνία θυροτηλεφώνου με τις IP κάμερες μιας εγκατάστασης CCTV, ενώ το πρωτόκολλο SIP (Session Initiation Protocol) επιτρέπει την ενοποίηση με υπάρχοντα συστήματα επικοινωνίας IP και VoIP (Voice over IP).

Νέες δυνατότητες και τεχνολογία

Το πάντρεμα των δύο τεχνολογιών είναι γεγονός, ωστόσο όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες και διαφέρουν από αυτές που πραγματοποιούνται σε μία κατοικία. Σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις η ποιότητα του ήχου παίζει καθοριστικό ρόλο. Ωστόσο, παρά τις ιδανικές συνθήκες η αμφίδρομη επικοινωνία πολλές φορές δεν λειτουργεί με το βέλτιστο τρόπο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα. Τεχνολογίες όπως η καταστολή του θορύβου ή της ηχώ, επιτρέπουν την άριστη ενδοεπικοινωνία μεταξύ των συστημάτων, ακόμα και σε περιοχές με έντονο θόρυβο. Ομοίως, η ποιότητα της εικόνας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Οι σύγχρονες θυροτηλεοράσεις, ενσωματώνουν κάμερες υψηλής ανάλυσης, αλλά και τεχνολογίες όπως WDR, με αποτέλεσμα να αποδίδουν εικόνα ακόμα και σε συνθήκες με πολύ χαμηλό φωτισμό, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο πως ο χρήστης θα έχει μία πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Αυτό όμως που αναμφίβολα έχει δώσει μία νέα διάσταση στα συστήματα θυροτηλεοράσεων είναι η ενσωμάτωση τους με κάμερες ασφαλείας, ανιχνευτές, ακόμα και με τεχνολογίες τύπου “video analytics”. Αυτές οι λειτουργίες έχουν μετατρέψει τις θυροτηλεοράσεις σε ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας και παρέχουν ειδοποιήσεις στο χρήστη με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μία ανίχνευση κίνησης μπορεί να δώσει συναγερμό και να ενεργοποιήσει την αποστολή υλικού (βίντεο/ φωτογραφίες) στο email και το κινητό του χρήστη. Επιπλέον με τη κατάλληλα χρήση αισθητήρων και ανιχνευτών, οι συσκευές μπορούν να αναγνωρίσουν ακόμα και θόρυβο, ο οποίος μπορεί να προέρχεται από πυροβολισμό ή ακόμα και σπάσιμο γυαλιού και να στείλουν ειδοποίηση σε κέντρα λήψεως σημάτων. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι η ενοποίηση των θυροτηλεοράσεων με τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το πάντρεμα των δύο τεχνολογιών, έχει πραγματικά προσφέρει πληθώρα ευέλικτων μεθόδων πρόσβασης, όπως τη χρήση καρτών προσέγγισης, τα βιομετρικά συστήματα, ακόμα και τη πρόσβαση με τη χρήση κινητού .

Εκτός από τις μεγάλες εγκαταστάσεις, οι δικτυακές θυροτηλεοράσεις μπορούν να λειτουργήσουν και να προσφέρουν αμέτρητα οφέλη και σε διάφορα περιβάλλοντα όπως σε ένα γραφείο ή σε μία επιχείρηση με απεριόριστο αριθμό συσκευών (μόνιτορ), παρέχοντας ενδοεπικοινωνία. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώσουν και να επιτρέψουν τον  έλεγχο της πρόσβασης των κτιρίων εξ’  αποστάσεως από οποιαδήποτε εξουσιοδοτημένη συσκευή (κινητό) που είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο. Το σαφές πλεονέκτημα των νέων θυροτηλεοράσεων που βασίζονται σε IP τεχνολογία, είναι ότι αυξάνει την ευελιξία, την ασφάλεια και την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων, καθώς ένας μόνο υπεύθυνος ασφαλείας δεν μπορεί να διαχειρίζεται πολλαπλές πόρτες .

Με την εμφάνιση της τεχνολογίας IP, τα συστήματα θυροτηλεοράσεων έχουν μετατραπεί σε all in one συσκευές, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη λύση για την ασφάλεια των κτηρίων και των κατοικιών. Τα νέα συστήματα έχουν μειώσει το κόστος των εγκαταστάσεων και παράλληλα έχουν προσφέρει ευελιξία στην τοποθέτηση από τους εγκαταστάτες. Ο συνδυασμός βίντεο υψηλής ευκρίνειας, η κρυστάλλινη αμφίδρομη επικοινωνία ήχου με τον επισκέπτη και η απομακρυσμένη πρόσβαση, παρέχει αποτελεσματική διαχείριση της εισόδου των επισκεπτών, προστατεύοντας ταυτόχρονα τις εγκαταστάσεις  από ανεπιθύμητες εισβολές.

πηγή:securityreport

Η εταιρεία keepmeSafe αναλαμβάνει την πλήρη μελέτη,προμήθεια,εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη , τα παλιών σας θυροτηλεφώνων με σύγχρονες θυροτηλεοράσεις χωρίς να ανοίξουμε κουτιά στους ορόφους με τη χρήση 2 καλωδίων της ήδη παλιάς σας εγκατάστασης. 

Share this post


0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty